torsdag 19. april 2012

Din indre sukkerslave

Du har sikkert hørt om "din indre kritiker" - en indre stemme som kritiserer deg for alt du gjør. Det er utrolig hvor strenge vi er med oss selv, kanskje særlig oss kvinner. Heldigvis tror jeg mange av oss har innsett at vi ikke alltid kan tro på alt den indre kritikeren sier.

For å ha det bra med oss selv er det kjempeviktig at vi blir bevisst hvilke indre stemmer vi har som prøver å styre oss. For den indre kritikeren er ikke den eneste som saboterer oss. Den indre sukkerslaven er like ille! Han har sort belte i overtalelse, og det er ikke måte på hva han kan få oss til å gjøre. Du kan ha sverget på at ingenting kan stoppe deg i å gjennomføre en sunn dag - men plutselig sitter du der med kakesmuler rundt munnen og lurer på hva som egentlig skjedde. Det er da du vet at det er din indre sukkerslave som har vært på ferde. Du er blitt lurt!

Det er dette jeg jobber med til daglig - å kurse folk i å ta kontrollen over de saboterende indre stemmene sine. Det er veldig morsomt og veldig nyttig - og kursdeltakerne får mange aha-opplevelser etter som de oppdager hva som egentlig foregår når de skeier ut.

I dagens Dagbladet.no sier jeg litt om dette i en artikkel om søtsug, så ta gjerne en titt innom der. Mine tips finner du under overskriften Ta kontrollenhttp://www.dagbladet.no/2012/04/18/tema/klikk/helse/21181836/ Les også tipsene til Jeanette Roede, Fedon Lindberg, ernæringsfysiolog Gunn Helene Arsky og personlig trener Beate Torset.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar