onsdag 12. oktober 2011

Fedon med ny bok





















I går var jeg på lansering av Fedons nye bok Mat for livet – smart lavkarbo for hele familien. I tillegg til fagstoff om karbohydrater og helse inneholder boken 100 nye oppskrifter. Kokken hadde dekket et lekkert tapasbord med smakebiter, og jeg kan love dere at dette er skikkelige godbiter. Favorittene mine var laksekroketter og zucchiniruller med fetaost – disse er supre på et tapasbord! Må innrømme at jeg synes tapasutvalget mange steder er litt vel standard nå for tiden. Synd, for det skal faktisk ikke så mye til for å gjøre det litt mer spennende.

Det fine med Fedon er at han skiller klart mellom raske og langsomme karbohydrater. Enkelt forklart er de langsomme (fullkorn f.eks) ok, mens de raske (hvetemel f.eks.) bør unngås. Han er heller ikke for å pøse på med fett, men understreker at litt fett må vi ha. Han er altså ingen ekstremist. Han er heller ikke opptatt av raske kurer, men at man finner seg et kosthold man kan leve med. Heia, heia!!

Men så er det jo det, da – at selv om vi vet hva vi skal spise, og kanskje starter godt på mandagen, så går det kanskje ikke lenger enn til onsdag før vi er ute og kjører. Plutselig var det ikke noe annet enn brød i skapet. Kjenner du deg igjen?

Stikkordet er selvfølgelig forberedelse. All livsstilsendring krever faktisk litt jobb. Selv om man har bestemt seg for ikke å spise brød, ligger det ikke automatisk en ferdiglaget salat i kjøleskapet akkurat da du ble sulten.

Fedon hadde et godt tips: Han lager mat i tre timer hver søndag. Så fyller han kjøleskapet og fryseren slik at det holder for hele uken. En smart investering – jobben er allerede gjort og du kan slappe av resten av uken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar